Βιογραφικό

Ονομάζομαι Τσουκαλά Βασιλική και είμαι Ψυχολόγος (Αρ. αδείας: 795271), απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου. Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού Επιστημών Αγωγής - Ειδικής εκπαίδευσης, πτυχίου Νοσηλευτικής και πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ.
Θεραπευτικά βασίζομαι στο μοντέλο της Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας (CAT), από την Πανελλήνια Εταιρεία Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας Π.Ε.Γ.Α.Ψ. και εκπαιδεύομαι στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική του Κέντρου Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας Κε.Σ.Με.Θ.
Επιπλέον, έχω μετεκπαιδευτεί στο Compassion Focused Therapy - Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια και στον Συμπονετικό Νου από το Ελληνικό Κέντρο Θεραπείας Εστιασμένης στη Συμπόνια, του Compassionate Mind Foundation UK, σε θέματα Συμβουλευτικής Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητας Φύλου LGBTQI+, από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εύας Σπίνου (LGBT affirmative therapy), αλλά και σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας, κακοποίησης και διαχείρισης συγκρούσεων από το Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης. Επιπρόσθετα, έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνέδρια με θεματικές κλινικής ψυχοπαθολογίας, σχολικής ψυχολογίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.α.
Επαγγελματικά έχω εργαστεί σε δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, Γενικά και Ειδικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Εθελοντικά έχω προσφέρει εθελοντικό έργο στον τομέα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και συνεργάζομαι με φορείς που έχουν ως γνώμονα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όπως το Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης και το Πολύχρωμο Σχολείο.